CORONA PROTOCOL VV Stolwijk

Voor VV Stolwijk en haar vrijwilligers is het een uitdaging om alle regels 100% te handhaven zonder de medewerking van onze bezoekers. We vragen een ieder daarom om zijn/haar gezond verstand te gebruiken en kennis te nemen van de huidige regelgeving omtrent Corona. Alvast bedankt voor jullie medewerking! Coronavragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uiteraard blijft altijd de 1,5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt en blijft houden. De vereniging is verantwoordelijk voor het inrichting en het borgen van een veilige omgeving. De leden en bezoekers van onze club zijn medeverantwoordelijk en moeten zich er van bewust zijn dat als de richtlijnen niet gevolgd worden, dat dit consequenties heeft voor de vereniging en dus voor alle leden die zich er wel aan houden.

Maar welke voorwaarden gelden en wat betekent dit voor regels in kleedkamer, kantine en langs het veld bij onze vereniging?

Regels kleedkamers:

Voor alle jeugdteams (van de ministars t/m de O19):
- De kleedkamers zijn gesloten tijdens de trainingen! Dit houdt in omgekleed naar de club en direct na de training weer in je trainingskleding naar huis.
- De kleedkamers zijn open voor een team tijdens een wedstrijd. Dit echter alleen om spullen in te bewaren, bespreking te houden en in de rust wat te drinken. Omkleden en douchen wordt niet toegestaan!

Voor alle seniorenteams:
- De kleedkamers voor de senioren teams zijn gedurende de training en de wedstrijden te gebruiken met inachtneming van alle geldende regels welke verderop in dit artikel staan, die in de algeheel geldende protocollen NOC*NSF vermeld staan en welke te zien zijn op ons complex. Concreet betekent dat, dat er in onze kleedkamers maximaal 4 personen van 18 jaar en ouder tegelijkertijd kunnen en mogen douchen. Dan kun je 1,5m afstand houden. Als het alleen om omkleden gaat dan kunnen er 6 personen van 18 jaar en ouder tegelijkertijd omkleden.

Regels kantine:

- In de kantine mogen maximaal 49 personen plaatsnemen (incl. kinderen). Alle zitplaatsen zijn aangegeven via belijning. Er mag dan ook niet met het meubilair geschoven worden.
- Bij binnenkomst laten we onze naam en contactgegevens achter, dit in het kader van het voorhanden hebben van deze gegevens, mocht een bron- en contactonderzoek via de GGD nodig zijn
- We houden 1,5 meter afstand van elkaar
- We houden ons aan de aangegeven looproutes, ingang en uitgang
- Bij binnenkomst desinfecteren we onze handen in de daarvoor speciaal bestemde desinfectiezuil.
- Bij binnenkomst staat een groot bord waarop alle geldende regels te lezen zijn
- Na toiletbezoek wassen we onze handen
- Er kan aan de bar besteld worden en er wordt contactloos betaald
- In de rij wordt 1,5 meter afstand gehouden. Probeer waar mogelijk afstand te nemen bij het wachten op de bestelling, zodat er voldoende doorstoom kan zijn in de kantine

Regels terras:

- Buiten is het terras aanwezig, ook hier staan tafels op 1,5 meter afstand
- Meubilair terras mag niet verschoven worden.
- Buiten is het wel mogelijk om te staan aan een stamtafel, mits er onderling maar 1,5 meter afstand wordt gehouden.
- De routing voor de kantine is via de hoofdingang erin en via de deur aan zijde bestuurskamer eruit.
- Voor het overige blijven de overal geldende maatregelen van kracht.

Regels langs en "op" het veld:

- U houdt buiten altijd 1,5 meter afstand.
- Bij ruimtes buiten mogen maximaal 250 personen bij elkaar komen.
- Spelers, staf en een ieder die “verplicht aanwezig” is, telt niet mee.
- Ook in de dug-out wordt 1,5 meter afstand gehouden tot elkaar. Er zijn naast de dug-outs extra stoelen klaar om de afstand te waarborgen.
- In sommige situaties is het moeilijk om 1,5 meter afstand te houden. Daarom gelden er ook uitzonderingen voor sporters tijdens het sporten, de sportmasseur en bij eerste hulp.

Uitzonderingen op de 1,5 meter afstand, deze gelden in de volgende situaties:

• Mensen uit 1 huishouden hoeven tot elkaar geen 1,5 meter afstand te houden.
• Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot anderen.
• Jongeren tot en met 17 jaar hoeven tot elkaar geen 1,5 meter afstand te houden. Ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot volwassenen en volwassenen tot hen.
• In sommige situaties is het moeilijk om 1,5 meter afstand te houden. Daarom gelden er ook uitzonderingen voor sporters tijdens het sporten, de sportmasseur en bij eerste hulp.

Links naar verder informatie:
- Het door het NOC*NSF gepubliceerde Protocol Verantwoord Sporten
- Het horecaprotocol dat voor alle horeca door KHN opgesteld is en ook geldt voor sportkantines.

We zien een ieder graag snel weer te op ons sportcomplex!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief