Club info

 

 

BESTUUR

Het bestuur van Voetbalvereniging Stolwijk bestaat uit 7 personen. Hieronder vind je de contactgegevens.
Het bestuur is ook bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorzitter Jan Anker 0182-341520
Secretaris Dennis Klos 0182-341520
Penningmeester  Wouter Egelman 0182-341520 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurslid sponsor zaken Floor Berends 0182-341520
Bestuurslid facilitaire zaken Jans Both 0182-341520
Bestuurslid technische zaken Jasper Verdoold 0182-341520
Bestuurslid technische zaken selectie Rene Luijten 0182-341520
     

 


 

COMMISSIES

Voetbalvereniging Stolwijk heeft een platte structuur. Alle uitvoerende taken zijn onderverdeeld in diverse commissies.

Klik op een van de commissies voor meer informatie.

Jeugdcommissie
Damescommissie
Tentenkampcommissie
Activiteitencommissie
Sponsorcommissie
PR & Communicatie commissie


 

LID WORDEN

Wil je lid worden? Download het inschrijfformulier dan hier. Heb je vragen? Neem dan contact op met Stefan van Kuijeren (senioren) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Jeugdcommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De contributie is ingedeeld in leeftijdscategoriën. Deze ziet er als volgt uit:

Soort lidmaatschap
Jaarlijks
5 jaar
€   88,50
6 - 7 jaar
€ 135,00
8 - 9 jaar
€ 142,00
10 - 11 jaar
€ 149,00
12 - 13 jaar
€ 156,00
14 - 15 jaar
€ 163,00
16 - 17 jaar
€ 170,00
18 jaar e.o.
€ 177,00
Gezinsabonnement
€ 400,50
Niet spelend lid
€   88,50
Donateur
€   18,50
Donateur (65+)
€   10,00


Het voetbalseizoen loopt van 1 juli t/m 30 juni. Bij tussentijdse opzegging blijf je contributie verschuldigd t/m 30 juni van het lopende seizoen.

De inning van de contributie geschiedt via ClubCollect. Een keer per jaar krijg je een bericht waarin je kan aangeven in hoeveel termijnen je de contributie wilt betalen. Dit kan in maximaal 6 termijnen, met een interval van 30 dagen.

Bij inschrijving wordt éénmalig een bedrag van € 12,50 voor senioren (18 jaar en ouder) en € 7,50 voor junioren (tot en met 17 jaar) in rekening gebracht.

Opzegging dient schriftelijk te geschieden bij:
Voetbalvereniging Stolwijk
T.a.v. de ledenadministratie
Postbus 5, 2820 AA Stolwijk
of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voetbalvereniging Stolwijk is een vereniging die al jarenlang het middelpunt is van de kern van Stolwijk. Met ruim 500 leden en eens zo veel vrijwilligers is er altijd wel wat te doen op het sportcomplex. Voetbalvereniging Stolwijk is sinds het seizoen 2019/2020 prestatief actief op de zaterdag met 2 herenteams, maar heeft ook nog een 3-tal teams welke actief zijn op de zondag.De dames (prestatief) en een 3e, recreatief elftal, zijn sinds het seizoen 2020/2021 ook actief op de zaterdag.Daarnaast zijn er drie 7 tegen 7 herenteams die op donderdagavond spelen en een 7 tegen 7 vrouwenteam dat op vrijdagavond speelt.

Ook de jeugd is goed vertegenwoordigd. In iedere leeftijdscategorie zijn er een of meerdere elftallen. De senioren bestaan uit leden van 18 jaar en ouder. De jeugd heeft een indeling als volgt.
Pupillen = jongens en meisjes van 5 tot 12 jaar
Junioren = jongens en meisjes van 12 tot 18 jaar

De indeling van de jeugd vindt plaats met als peildatum 31 december van het vorig jaar. Bij de start van de competitie in september worden de teams ingedeeld, waarbij dus allereerst de leeftijd van de spelers op 31 december van het vorige jaar is bepaald.


 

VRIJWILLIGERS

Voetbalvereniging Stolwijk is een rijke vereniging als het gaat om vrijwilligers. Vele vrijwilligers zijn dagelijks aan de slag om het sportcomplex te houden zoals het nu is. Ondanks dat we vele vrijwilligers hebben, komen we op sommige plekken toch nog handjes tekort. Het meest nijpende is op dit moment toch echt de bardienst. De bar is een grote factor die onze vereniging draaiende houdt.

Heb je interesse om vrijwilligerswerk te doen (hoe klein de dienst ook lijkt te zijn)? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor alle mogelijkheden.

 

-

 

HUISREGELS

Hier kun je de huisregels van Voetbalvereniging Stolwijk downloaden.

Allemaal leuke regels, maar het belangrijkste is dat ze nageleefd worden en dat we elkaar daarbij ook ondersteunen. Ook geldt het spreekwoord “goed voorbeeld, doet goed volgen”.

Met andere woorden; besef dat elk gedrag van welke aard dan ook gezien wordt door onze jeugdspelers. En zij zijn onze toekomst!

Geef dus het goede voorbeeld. Nog belangrijker is dat we onze jeugdspelers ook opvoeden met dergelijke regels. Schroom dus niet om bij gelegenheid deze groep hier op te wijzen en dit op een manier te doen zodat ze ook begrijpen waarom.

 


 

HISTORIE

De oprichting 1932

Greppel dicht, zand erover en het voetbalveld was er!

Voor het begin van de Stolwijkse voetbalhistorie moeten we terug naar 1920. Een aantal huisjes stonden rond het Dorpsplain gegroepeerd en verder stonden er op grote afstand van elkaar boerderijen langs de verschillende toevoerweggetjes. Het is dan ook niet onmogelijk dat het idee om een voetbalclub op te richten geboren is tijdens het kaas maken of tijdens het melken van de koeien. Het idee werd uitgewerkt en voetbbalvereniging "Vitesse" werd geboren.

Het eerste terrein waarop men speelde was ongeveer 25 meter breed en werd aan een zijde begrensd door de vaart en aan de andere zijde lag de spoorbaan. Dit veld werd afgekeurd.

Op 1 mei 1932 is toen VV Stolwijk opgericht. De openingswedstrijd bij de oprichting in 1932 werd gespeeld op een veld halverwege de Tentweg. De greppel, die twee stukken land van elkaar scheidden, gooide men dicht, zand er over, twee doelen er op en het voetbalveld was er.

Voetbal winter 1944-1945

De competitie 1944-1945 is niet gespeeld vanwege de oorlogsomstandigheden. Het zuiden van ons land was reeds voor een groot deel bevrijd, maar West-Nederland moest eerst nog een verschrikelijke hongerwinter mee maken. Ook de Stolwijkers kregen het moeilijk, maar dankzij de centrale keuken en de flessen melk van de boeren, kon het ergste worden voorkomen.

Voetbal rond 1950

Toen er nog geen sporthal, zwembad of tennisveld was, nam de voetbalvereniging een prominente plaats in bij het Stolwijkse sportgebeuren. De ouderen onder ons zullen zich het enerverende seizoen 1949-1950 in de Stolwijkse voetbalgeschiedenis nog wel herinneren. Rechtsbuiten Frans van der Klink was voor ons jongens een idool. Dat hij goed kon voetballen bleek wel uit het feit dat hij in mei 1950 kampioen werd met de vierdeklasser Stolwijk en in oktober van datzelfde jaar debuteerde in het Nederlands elftal. In die periode was hij overgestapt van Stolwijk naar eersteklasser Hermes DVS (Schiedam). Heel voetbalminnend Stolwijk was aan de radio gekluisterd toen Frans 25 minuten voor het einde inviel in "Oranje". Op latere beelden kon je hem zien spelen met het Amsterdams elftal tegen Real Madrid, met als directe tegenspeler de legendarische Gento.

Ook rechtsbuiten Thijs Verkaik maakte deel uit van het kampioenselftal in 1950. Hij werd met Gouda amateur-kampioen van Nederland in 1959-1960. Aan het einde van hun carrière keerden ze beiden terug "op het oude nest". In 1966 werd Thijs kampioen met het eerste elftal van VV Stolwijk en Frans met het tweede elftal.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Invalid Input
Invalid Input