Nieuws

Voor VV Stolwijk en haar vrijwilligers is het een uitdaging om alle regels 100% te handhaven zonder de medewerking van onze bezoekers. We vragen een ieder daarom om zijn/haar gezond verstand te gebruiken en kennis te nemen van de huidige regelgeving omtrent Corona. Alvast bedankt voor jullie medewerking! Coronavragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uiteraard blijft altijd de 1,5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt en blijft houden. De vereniging is verantwoordelijk voor het inrichting en het borgen van een veilige omgeving. De leden en bezoekers van onze club zijn medeverantwoordelijk en moeten zich er van bewust zijn dat als de richtlijnen niet gevolgd worden, dat dit consequenties heeft voor de vereniging en dus voor alle leden die zich er wel aan houden.

Maar welke voorwaarden gelden en wat betekent dit voor regels in kleedkamer, kantine en langs het veld bij onze vereniging?


Regels kleedkamers:

Voor alle jeugdteams (van de ministars t/m de O19):
- De kleedkamers zijn gesloten tijdens de trainingen! Dit houdt in omgekleed naar de club en direct na de training weer in je trainingskleding naar huis.
- De kleedkamers zijn open voor een team tijdens een wedstrijd. Dit echter alleen om spullen in te bewaren, bespreking te houden en in de rust wat te drinken. Omkleden en douchen wordt niet toegestaan!

Voor alle seniorenteams:
- De kleedkamers voor de senioren teams zijn gedurende de training en de wedstrijden te gebruiken met inachtneming van alle geldende regels welke verderop in dit artikel staan, die in de algeheel geldende protocollen NOC*NSF vermeld staan en welke te zien zijn op ons complex. Concreet betekent dat, dat er in onze kleedkamers maximaal 4 personen van 18 jaar en ouder tegelijkertijd kunnen en mogen douchen. Dan kun je 1,5m afstand houden. Als het alleen om omkleden gaat dan kunnen er 6 personen van 18 jaar en ouder tegelijkertijd omkleden.


Regels kantine:

- In de kantine mogen maximaal 49 personen plaatsnemen (incl. kinderen). Alle zitplaatsen zijn aangegeven via belijning. Er mag dan ook niet met het meubilair geschoven worden.
- Bij binnenkomst laten we onze naam en contactgegevens achter, dit in het kader van het voorhanden hebben van deze gegevens, mocht een bron- en contactonderzoek via de GGD nodig zijn
- We houden 1,5 meter afstand van elkaar
- We houden ons aan de aangegeven looproutes, ingang en uitgang
- Bij binnenkomst desinfecteren we onze handen in de daarvoor speciaal bestemde desinfectiezuil.
- Bij binnenkomst staat een groot bord waarop alle geldende regels te lezen zijn
- Na toiletbezoek wassen we onze handen
- Er kan aan de bar besteld worden en er wordt contactloos betaald
- In de rij wordt 1,5 meter afstand gehouden. Probeer waar mogelijk afstand te nemen bij het wachten op de bestelling, zodat er voldoende doorstoom kan zijn in de kantine


Regels terras:

- Buiten is het terras aanwezig, ook hier staan tafels op 1,5 meter afstand
- Meubilair terras mag niet verschoven worden.
- Buiten is het wel mogelijk om te staan aan een stamtafel, mits er onderling maar 1,5 meter afstand wordt gehouden.
- De routing voor de kantine is via de hoofdingang erin en via de deur aan zijde bestuurskamer eruit.
- Voor het overige blijven de overal geldende maatregelen van kracht.


Regels langs en "op" het veld:

- U houdt buiten altijd 1,5 meter afstand.
- Bij ruimtes buiten mogen maximaal 250 personen bij elkaar komen.
- Spelers, staf en een ieder die “verplicht aanwezig” is, telt niet mee.
- Ook in de dug-out wordt 1,5 meter afstand gehouden tot elkaar. Er zijn naast de dug-outs extra stoelen klaar om de afstand te waarborgen.
- In sommige situaties is het moeilijk om 1,5 meter afstand te houden. Daarom gelden er ook uitzonderingen voor sporters tijdens het sporten, de sportmasseur en bij eerste hulp.


Uitzonderingen op de 1,5 meter afstand, deze gelden in de volgende situaties:

• Mensen uit 1 huishouden hoeven tot elkaar geen 1,5 meter afstand te houden.
• Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot anderen.
• Jongeren tot en met 17 jaar hoeven tot elkaar geen 1,5 meter afstand te houden. Ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot volwassenen en volwassenen tot hen.
• In sommige situaties is het moeilijk om 1,5 meter afstand te houden. Daarom gelden er ook uitzonderingen voor sporters tijdens het sporten, de sportmasseur en bij eerste hulp.


Links naar verder informatie:
- Het door het NOC*NSF gepubliceerde Protocol Verantwoord Sporten
- Het horecaprotocol dat voor alle horeca door KHN opgesteld is en ook geldt voor sportkantines.


We zien een ieder graag snel weer te op ons sportcomplex!

Het bestuur


Net als afgelopen seizoen, hadden we de intentie de speelschema's van de selectie en de vrouwen hier al online te plaatsen. Helaas heeft de KNVB alleen de eerst 5 speelronden van de teams bekend gemaakt, behalve van de teams uitkomend in categorie A, bij de VV Stolwijk dus alleen van het 1e. Voor alle overige wedstrijden verwijzen we een ieder naar de voetbal.nl app, waar alle reeds bekende wedstrijden te vinden zijn.

Maar beter iets dan niets, het schema van het 1e staat hieronder in PDF aangeboden en kan zo makkelijk als download worden opgeslagen of worden afgedrukt. 


Speelschema Stolwijk 1 - seizoen 2020/2021


Het nieuwe seizoen is gestart en ook nu doen we weer een beroep op de vele leden en hun ouders/familie/kennissen en een ieder die de VV Stolwijk een warm hart toedraagt. We zijn namelijk op zoek naar vrijwilligers! Naar mensen voor achter de bar, naar vrijwiliigers om de activiteitencommissie te versterken én naar scheidsrechters (voor (o.a.) zaterdag 3 en vrouwen 1).

Lees de advertenties goed, ben je geinteresseerd, neem dan contact op met diegene waarin in de vacature wordt verwezen!

 
Vacature barmedewerkers

Vacature Activiteitencommissie

Vacature scheidsrechters

Team Sportservice Krimpenerwaard organiseert samen met de VV Stolwijk een waar springkussenfestijn! Iedereen van 6 t/m 12 jaar kan zich gratis opgeven. De aanvang van deze middag, op woensdag 19 augustus, is om 14:00 uur. 

Hoe geef je je op? Dat doe je via deze link: aanmelden Springkussenfestijn VV Stolwijk. Doe dit nog snel, want het gaat hard met de plekken! 


Springkussen

Ondanks de versoepelingen van het kabinet die het mogelijk maken om sportkantines te openen per 1 juli is er besloten om de kantine bij VV Stolwijk gesloten te houden.

Alle mogelijkheden m.b.t. de regelgeving en (gezondheid)risico's zijn zorgvuldig afgewogen en er is besloten dat de totale verantwoordelijkheid niet bij enkele vrijwilligers kan liggen. Daarnaast is er door de regelgeving een beperkte capaciteit beschikbaar waardoor er maar een beperkt aantal leden naar binnen kunnen. Hierdoor moeten we als vereniging leden uitsluiten waarbij wij vinden dat de kantine toegankelijk moet zijn voor alle leden.

We houden de updates vanuit het kabinet nauwlettend in de gaten. We hopen uiteraard dat we als vereniging zo snel mogelijk terug kunnen naar de oude situatie! 

 

Naast dat de VV Stolwijk het contract van hoofdtrainer Robin van der Hulst met een jaar verlengd, zijn er ook contracten getekend met een nieuwe trainer voor de JO19-1 voor komend seizoen en met een nieuwe trainer voor Stolwijk 2 op de zaterdag, ook voor aankomend seizoen. 

Afgelopen zaterdag zijn de contracten getekend en werd ook een andere nieuwkomer binnen de staf van de selectie welkom geheten. Over wie hebben we het allemaal?

Trainer/Coach Stolwijk 2 - Peter Klip
Geen onbekende voor de VV Stolwijk, Peter vertrok na het seizoen 2018/2019 (werd kampioen met de JO19-1 dat jaar) en keert nu dus terug. Peter gaat het 2e elftal trainen en coachen. Daarnaast zal hij hoofdtrainer Robin van der Hulst ondersteunen binnen zijn werkzaamheden voor de selectie.

Trainer JO19-1 - Benny Bensaid
De eerste contacten tussen de VV Stolwijk en Benny waren er al in 2019 en uiteindelijk heeft dat geresulteerd in de aanstelling van Benny als nieuwe trainer van de JO19-1 voor komend seizoen. Benny heeft ruime ervaring op een behoorlijk niveau, zowel als speler als ook als trainer. Aan Benny de taak om de talentvolle ploeg die hij onder zijn hoede gaat krijgen op een kwalitatief nog hoger niveau te krijgen en ze zo tevens voor te bereiden op een toekomstige stap naar de selectie. 

Hersteltrainer selectie - Mees van de Lagemaat
Mees van de Lagemaat, al jarenlang een veel gezien gezicht langs de lijnen bij de VV Stolwijk. Al actief als trainer bij de MO11-1 en nu na 20 jaar gestopt met zijn werkzaamheden als verzorger/hersteltrainer bij De Jodan Boys. Tijd voor de VV Stolwijk om het gesprek aan te gaan met Mees en te informeren of hij nog de intentie had om als hersteltrainer aan de slag te gaan, Daar staat Mees zeker voor openen dus zal hij vanaf het komende seizoen de hersteltrainingen gaan verzorgen. Zo wordt het medische team goed versterkt, daar ook Jan Boer (als verzorger/masseur) en Joost van Niekerk (fysiotherapeut) door zullen gaan met de werkzaamheden voor de selectie. 


Naast de hierboven genoemde trainers en leden van de medische staf, zullen ook Guido de Gruijter (keeperstrainer), Jasper Verdoold (teammanager), Richard Visser (elftalleider 1e elftal) en Maurice Bak (elftalleider 2e elftal) aankomend seizoen deel uitmaken van de technische staf van de selectie.
 

DSC00141

De afgelopen tijd is het bestuur bezig geweest met het verbeteren van een belangrijk aspect binnen de vereniging, namelijk het innen van contributiegelden. Doorgaans is het innen van contributie een tijdrovende klus, waar veel administratie bij komt kijken. Vanaf volgend jaar zullen we dan ook gaan werken met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken, herinneringen, en het verwerken van betalingen.

Daarnaast biedt ClubCollect ook voordelen voor jou als lid. Met ClubCollect kun je er namelijk voor kiezen om in termijnen te betalen, en bepaal je gemakkelijk zelf op welke datum het geld wordt afgeschreven. Je krijgt daarnaast een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht, waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de penningmeester.

Hoe werkt het precies?
ClubCollect is een online facturatiemodule die onze vereniging ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Vanaf komend seizoen ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail, sms of per brief. Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je, afhankelijk van de instellingen van de vereniging welke betaalmethoden je gebruikt.

Betaal je het liefst in termijnen? Dan verlopen de betalingen altijd via automatische incasso of bankoverschrijving en rekent ClubCollect een kleine administratieve bijdrage. Je bepaalt zelf op welke dag de betaling wordt afgeschreven, en voorafgaand aan iedere afschrijving ontvang je een aankondiging, zo ben je altijd op de hoogte.

 

De regelgeving tijdens de corona periode op het terrein van de VV Stolwijk, ze worden met vele borden, posters en bewijzeringen aangegeven. Echter, deze regels moeten ook gehandhaafd worden.
Gelukkig is er al e.e.a. versoepeld de laatste weken; de jeugd t/m 18 jaar mag weer trainen en daar is onderling tijdens de trainingen zelfs de 1,5 meter afstand komen te vervallen.

De senioren trainen weer, nog wel met 1,5 meter afstand, maar we zien elke training weer de mooiste trainingsvarianten voorbij komen, zodat ook trainen op 1,5 meter afstand leuk en nuttig is.
Maar er gebeuren ook dingen naast het veld, en daar moet tijdens de trainingen van de teams van de VV Stolwijk steeds iemand aanwezig zijn. Wij noemen het coronadiensten, elders wordt het een velddienst of terreindienst genoemd. Want; zonder deze mensen geen (!) trainingen!

De jeugd, wil graag tot 1 juli door trainen, zeker nu er weer onderlinge partijen gespeeld mogen worden. Ook de senioren zouden graag tot 1 juli willen blijven trainen. Om dit mogelijk te kunnen maken, hebben we echter wel hulp nodig om de coronadiensten tijdens deze periode te kunnen blijven draaien!

Wat wordt verwacht van degene die coronadienst draait:

  • Je bent herkenbaar in geel of oranje hesje voor een ieder (hesjes aanwezig op complex)
  • Een ieder die geen training heeft of geeft, weren van het complex, zij hebben geen toegang
  • Toezien op het aanhouden van de looproutes op het complex
  • Toezien op het houden van de afstand van 1,5 meter van de trainer(s) t.o.v. de jeugd op het veld
  • Toezien op het houden van de afstand van 1,5 meter tussen alle deelnemers tijdens een training van de senioren
  • Toezien op het houden van 1,5 meter afstand voor een ieder aanwezig boven de 13 jaar op het complex buiten het trainingsveld
  • Toezien dat een ieder na de training direct het complex verlaat
  • Behulpzaamheid in EHBO (EHBO-koffer ligt in scheidsrechters kleedkamer naast bestuurskamer)


Wij zoeken hulp voor de coronadiensten tijdens de volgende tijden:

Maandag van 16:30 uur t/m 21:45 uur
Dinsdag van 18:30 uur t/m 21:30 uur
Woensdag van 16:30 uur t/m 21:45 uur
Donderdag van 18:30 uur t/m 22:00 uur

Uiteraard kan er in blokken van een aantal uur gewerkt en afgewisseld worden, geef dan even aan tijdens welke tijdstippen je beschikbaar bent. Ben je beschikbaar om ons te helpen/ondersteunen bij het draaien van deze diensten? Stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je naam, telefoonnummer en je beschikbaarheid, dan wordt er z.s.m. contact met je opgenomen!

Ook de senioren gaan weer starten met trainen, dus hebben we het huidige Traininsschema voorzien van een update. Houdt de aangegeven tijden a.u.b. goed aan, tussen elke trainng op hetzelfde veld zit 15 minuten om het vertrekken en arriveren van spelers zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Trainingsschema en veldindeling per zaterdag 16 mei 2020 

Daarnaast willen we er nogmaals de nadruk op leggen dat alle regels in de onderstaande documenten nageleefd dienen te worden! Houdt 1,5 meter afstand, als je 13 jaar of ouder bent. Dit geldt niet alleen op het trainingsveld zelf, maar zeker ook daarnaast! Volg verder de aanwijzingen van de corona begeleiders (in geel of oranje hesje) van de voetbal op, als zij je aanspreken. Er wordt regelmatig gecontroleerd, het zou jammer zijn als je niet alleen zelf een behoorlijke boete krijgt, maar daarnaast ook nog de vereniging met een grote boete en maatregelen benadeelt, welke ervoor kunnen zorgen dat alle trainingen/activiteiten tot minimaal 1 september gestopt moeten worden. We gaan ervanuit dat we allemaal voorlopig nog lekker willen blijven trainen met elkaar, zeker met al het lekkere weer wat er aan zit te komen. De geldende regelgeving vanuit de VV Stolwijk hebben we in een document samengevat. Ook plaatsen we hier de protocollen geldend en opgesteld vanuit het NOC*NSF.

Regelgeving VV Stolwijk
Protocol NOC*NSF voor spelers
Protocol NOC*NSF voor ouders

Belangrijk om even apart te vermelden is dat de INGANG zal zijn het hek welke aansluit op het parkeerterrein, hier worden kinderen afgezet of hier melden kinderen zich bij trainer/aanspreekpunt. De UITGANG is de officiele ingang van het complex, tussen de bestuurskamer en de kantine in, waar ook het kassahokje zit. Hier vertrekken de kinderen door richting de fietsen of richting de ouders. Er is een looproute d.m.v. pijlen aangegeven op het terrein, naar de diverse velden en naar de uitgang, zie hieronder ook het kaartje voor de veldindeling en de in- en uitgang. Ouders zijn niet toegestaan het complex te betreden en dienen ook tijdens het wachten de 1,5 meter afstand aan te houden. 

 Plattegrond VV Stolwijk hervatten trainingen

We wensen een ieder weer heel veel trainingsplezier toe! Tot wanneer de trainingen doorlopen, wordt gecommuniceerd zodra dat bekend is. Mochten er nog vragen zijn, kunnen deze uiteraard altijd gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we zullen deze dan z.s.m. beantwoorden. Of stel de vraag aan de betreffende trainer in de whatsapp groepen van het team, zij staan dagelijks in contact met de mensen van de jeugdcommissie.

Jeugdcommissie, technische commissie en bestuur VV Stolwijk

 

UPDATE 4/5: Let op; er zal niet op veld 2 maar op "veld 3" getraind worden, waar veld 2 aangegeven was. E.e.a. is aangepast in de schema's en in de foto hieronder.

Zoals gisteren reeds aangegeven in de 5e Update rondom de maatregelen m.b.t. het coronavirus, wat ook de VV Stolwijk in de greep houdt, kunnen we vanavond de schema's bekend maken m.b.t. de doorstart van de trainingen van de jeugd. Deze zullen starten op woensdag 6 mei en donderdag 7 mei alleen voor de bovenbouw (dus 13 t/m 18 jaar). Vanaf maandag 11 mei zullen alle jeugdteams zoals aangegeven in het blokschema starten met de trainingen. 

De schema's zijn verwerkt in de volgende PDF bestanden:

Blokschema 6+7 mei (alleen junioren) - 1 pagina 
Blokschema vanaf 11 mei - 2 pagina's

Let op! Tussen de trainingen in zitten 15 minuten om de doorstroom op de velden rustig te laten verlopen en vermenging van leeftijdsgroepen te voorkomen. Als er dus na jouw training op hetzelfde veld nog een training is, stopt je training een kwartier eerder dan normaal, om dit op rustige wijze mogelijk te maken. Zit je in de laatste training op het betreffende veld, zul je in het schema zien dat je training dan gewoon de normale tijdsduur heeft. Enkele trainingstijden zijn groen gekleurd, deze groepen trainen op een heel veld i.p.v. op een half veld. Alle spelers en trainers komen in trainingskleding naar het complex toe, kleedkamers en kantine zijn gesloten!

Om deze trainingen te kunnen houden, hebben zowel trainers, spelers als ouders zich aan de richtlijnen van de VV Stolwijk te houden. Het afstand bewaren, het opvolgen van regels en adviezen door de aanwezige aanspreekpunten op het terrein (herkenbaar aan de gele hesjes), en het naleven van de regels die op de diverse grote borden en doeken op het complex aanwezig zullen zijn. Belangrijk om even apart te vermelden is dat de INGANG zal zijn het hek welke aansluit op het parkeerterrein, hier worden kinderen afgezet of hier melden kinderen zich bij trainer/aanspreekpunt. De UITGANG is de officiele ingang van het complex, tussen de bestuurskamer en de kantine in, waar ook het kassahokje zit. Hier vertrekken de kinderen door richting de fietsen of richting de ouders. Er is een looproute d.m.v. pijlen aangegeven op het terrein, naar de diverse velden en naar de uitgang. Ouders zijn niet toegestaan het complex te betreden en dienen ook tijdens het wachten de 1,5 meter afstand aan te houden. 

De geldende regelgeving vanuit de VV Stolwijk hebben we in een document samengevat. Ook plaatsen we hier de protocollen geldend en opgesteld vanuit het NOC*NSF.

Protocol NOC*NSF voor spelers
Protocol NOC*NSF voor ouders
Regelgeving VV Stolwijk

Plattegrond VV Stolwijk hervatten trainingen

 We hopen dat een ieder weer zin heeft om, ondanks de vele regels en richtlijnen, weer lekker aan de slag te gaan. Tot wanneer de trainingen doorlopen, wordt gecommuniceerd zodra dat bekend is. Mochten er nog vragen zijn, kunnen deze uiteraard altijd gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we zullen deze dan z.s.m. beantwoorden. Of stel de vraag aan de betreffende trainer in de whatsapp groepen van het team, zij staan dagelijks in contact met de mensen van de jeugdcommissie. 

Voor diegenen die geen lid zijn en toch mee willen komen trainen, kom niet onaangekondigd naar het voetbalveld! Meld je vooraf even aan door het sturen van een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan wordt er z.s.m. contact met je opgenomen om e.e.a. af te stemmen. 

Een ieder weer veel plezier, houdt afstand en zorg goed voor elkaar!

 
Jeugdcommissie, techniche commissie en bestuur VV Stolwijk

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Invalid Input
Invalid Input